Over Ons

Onze visie en missie

Onze aanpak

Dat is simpel: iedereen inspireren en stimuleren om zijn beeldende creativiteit te ontdekken. Iedereen? Ja, want we hebben allemaal een creatieve kant. Kleuters, tieners, boekhouders, oma’s, mensen met een beperking, leerkrachten … Iedereen is welkom bij ons.

Enkel op het vlak van onze aanpak maken we een onderscheid tussen:

onderwijs

We willen jullie in onze sessies inspireren en een houvast bieden om met meer vertrouwen voor de klas te staan. Zo kunnen jullie je leerlingen creatiever en actiever begeleiden. We vertrekken in onze vormingen vanuit onze praktijkervaring met kinderen en vertalen dat naar leerkrachten toe. Dat doen we vanuit de algemene en muzische beeldende doelen.

Ook wanneer we werken met kinderen in de klas doen we dat vanuit deze muzische beeldende houding. Daarbij hebben we aandacht voor het proces en (vooral) voor het plezier van het kind in het creëren!

vrije tijd

In deze sessies willen we de deelnemers overtuigen van het plezier dat creëren geeft. Wij zijn ervan overtuigd dat creëren je goed doet voelen, je meer zelfvertrouwen geeft en gewoon superleuk is om te doen. We inspireren jullie door te kijken naar kunst, cultuur en fantasie! We beschikken over uitgebreide technische kennis binnen de verschillende beeldende kunstdisciplines, zodat we jullie veel mogelijkheden kunnen aanbieden om je expressie te uiten.

Onze droom

Wij geloven in de kracht van creativiteit en in het proces van creëren. Daarvan willen we iedereen overtuigen. En we doen dit op beeldend vlak, omdat dat nu eenmaal onze specialiteit is. Wij willen helpen bouwen aan een creatief klimaat:

  • om de wereld met een ruime blik te bekijken;
  • om een positieve impact te hebben op klein en groot;
  • om kunst, cultuur en fantasie een plaats te geven in ons drukke bestaan

 

Bazarts vzw heeft ambitie!

Om meer kinderen en jeugd te bereiken werken vanaf 1 januari 2015 mee met Villa Basta. Zij zullen ons ondersteuning geven op het gebied van structuur, administratie en marketing. Dit met één gemeenschappelijk doel: zo veel mogelijk kinderen bereiken en inspireren!

Zo hopen we beiden om in de toekomst meer aanbod te hebben voor inclusie kinderen (maw kinderen met een beperking, leerproblemen, alochtonen, vierde wereld,...)

 

PRIJZEN

Indien u graag een workshop, studiedag of vorming bij ons boekt dan hanteren we deze prijzen:

 

vorming volwassenen: studiedag, teambuilding

€80/u

workshop kinderen of volwassen

€50/u

kunstkamp

€250/dag excl materialen

workshop bedenken op maat

€50/workshop

kilometervergoeding: heen en terug vanuit Hasselt

€0,40/km> 

lange afstandsvergoeding: >100km die ons grote ochtendfile

of een overnachting kost

€50

materiaalkost: vraag dit aan per workshop of kamp

€2,50 - €15/pp

Voor elk project maken we een prijsofferte op. Zo kunnen we twijfels omtrent de BTW aanrekening vermijden.

Zijn jullie een school, vereniging voor kinderen, inclusie mensen,... volgens artikel 44 zijn, dan kan er doorgaands 0% aangerekend worden. Bedrijven en particulieren zijn we verplicht 21% BTW aan te rekenen.

Indien jullie een workshop of kunstkamp volgen vanuit het aanbod van Bazarts, dan is de prijs al reeds vermeld op de site. Hier worden verder geen kosten meer bijgerekend!

Rondleiding in het atelier

Ons atelier is een hangar. We houden het gezellig en knus. We creëren een huiselijke sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

En nog belangrijker: waar iedereen welkom is!

Het atelier is toegankelik voor rolstoelen!

We starten met ons aanbod vanaf januari 2017 in onze hangar, deze ligt op de Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt - Kermt

Wil je graag een ruimte huren om zelf iets te oragniseren, dan kan dat. Neem contact met ons op!

Iets vragen?

Wil je ons wat vragen? Vul dan onderstaand formulier in.

We antwoorden je binnen de 48 uur.

 

Hoe het allemaal begon

Ik heb een grote gedrevenheid om mensen creativiteit bij te brengen en hun expressiviteit vanuit hun binnenste naar boven te halen. Dat is iets waar ik me goed bij voel. Het is heerlijk te zien wanneer mensen versteld staan van hun eigen expressie, van hun eigen kunnen.

Mijn academische achtergrond

Maar ik vergeet misschien een stap ... Hallo, ik ben Inge. Ik heb enkele jaren geleden een meesterschapsgraad gehaald in de schilderkunst. Een mooie titel waar ik toen heel fier op was. Maar achteraf vroeg ik me af: wat moet ik daar nu mee beginnen?

Ik heb daarom een opleiding aggregaat gevolgd en heb ontdekt dat lesgeven echt iets voor mij is. Bezig zijn met mensen en ze creativiteit bijbrengen geeft me een ontzettend goed gevoel. Om dat nog beter te doen, ben ik opnieuw gaan studeren en heb ik me verdiept in het muzische aspect van lagere scholen tijdens de postgraduaat muzocoach.

Van theorie naar praktijk

Klinkt dat saai? Dat is het niet! Want theorie is maar het begin. Ik probeer van elke les, workshop, cursus of teambuilding een leuke en aangename bezigheid te maken. Zodat iedereen zich goed voelt en zin heeft om thuis verder te doen of met evenveel enthousiasme terug te komen.

Ik probeer iedereen te boeien: van kleuters tot pubers, van kinderen tot volwassenen. Iedereen heeft die dosis creativiteit die eruit moet. Ik ben de persoon die mensen stimuleert om de kans te wagen en zichzelf te laten gaan in een portie verf, klei of andere materialen.

Onze toekomst

Ondertussen ben ik tien jaar bezig met Bazarts vzw. Tijdens dit groeiproces heb ik freelancers mogen ontdekken die Bazarts volledig aanvullen.

We hopen dat we jou op een dag mogen verwennen met een dosis creativiteit!

Groetjes

Inge Vanhoof

Wie is wie?

*Bezieler van Bazarts vzw: Inge Vanhoof: inge@bazarts.be

*Wegwijs in de administratie: Miet Bamps: miet@bazarts.be

*Co-partner voor jeugd: Villa Basta: ilse@villabasta.be

*Freelancers van Bazarts: Jacqueline Nouwen, Sarah Guilliams, Rita Lens, Lotte de Brier, Sofie Bammens, Hilde Guypen, Evi Cuypers, Sarah de Vriendt, Cato Martens...

Zij brengen de workshops, nascholingen en teambuildings tot een goed einde als Inge dubbel geboekt is, of als er grote opdrachten binnenkomen. Ze hebben allemaal beeldende en pedagogische diploma's.

Wil jij je ook mee inzetten voor Bazarts? Graag! Wij kunnen altijd hulp gebruiken tijdens onze kunstkampen, bij het voorbereiden van workshops, bij het promoten van onze acties ...

Stuur ons een mailtje op info@bazarts.be voor meer info over de mogelijkheden.