VerlopenHedendaagse bewegingsexpressie

Smartphone als inspiratie

Steeds meer krijgt de gsm plaats in onze maatschappij. Laat dat nu onze inspiratiebron zijn om te bewegen. De vele ringtonen, geluiden maar ook bewegingen die een gsm maakt zijn de insteek om op zoek te gaan naar bewegingen. Zowel met de geluiden als met de bewegingen gaan we spelen, een bewegingszin maken,… totdat de batterij leeg is 😉

Eens we door hebben hoe we vanuit een thema inspiratie halen, is het aan jullie om het aangeleerde te vertalen naar andere thema’s.

Vertrekken vanuit materiaal

We beginnen met een klassieker: de stoelendans. Maar niemand valt af én er wordt gedanst. Meer nog; de stoel wordt de inspiratiebron om tot nieuwe bewegingen te komen. Er blijft niets meer over van die klassieke stoelendans! Samen kijken we hoe Anne Teresa de Keersmaeker een stoel neemt als inspiratie.

Hoe leer je jouw studenten vanuit andere materialen, bewegingen te creëren?

Wat neem je mee?

Korte en concrete oefeningen om tieners in beweging te zetten, vertrekkend vanuit een thema of materiaal. De praktijkervaring, zelfvertrouwen en goesting om dit over te brengen naar je studenten.

Doelgroep: leerkrachten die met beweging, muzische vorming, creativiteit bezig zijn in hun lessen, LO- leerkrachten, leerkrachten van de derde graad van het lager onderwijs, secundair onderwijs, BuSo, DKO, ergotherapeuten, zorgverleners, begeleiders …

  • 15/02/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: