Body drum, improvisatie en videoclip maken - bazarts.be

VerlopenBody drum, improvisatie en videoclip maken

Body percussie

Niet zomaar spelen! We maken muziek aan de hand ritmes en body drum. Daar starten we mee in de voormiddag. Ritme en beweging – hoe cool kan dit zijn? Heel cool! Wordt het een muziekstuk of een choreografie? Een mengeling van de beiden, dus de mooie integratie van muzikale en bewegingsexpressie.

We maken eigen ritmes op speelse wijze . We gebruiken ons lichaam, bezemstelen en alles waar er geluid uit komt. Je krijgt een techniek aangeleerd waardoor je makkelijk ritmes kan maken met je klas. Deze vorm van werken werkt groepsbevorderend in de klas.

Improvisatie

Daarna spelen we op een heel andere manier; we kruipen in de huid van een oud mevrouwtje,  we gaan ergens inbreken en misschien volgen we wel vlieglessen,… Hoe het verloopt, zien we op het moment zelf als we aan het spelen zijn. We improviseren erop los en komen in de zotste situaties terecht. In deze sessie krijg je een technieken mee om je leerlingen aan het improviseren te krijgen.

Videoclip

We schudden ons hele lichaam los op de tonen van Sia. Ken je Sia? Een singer-songwriter met een klok van een stem, erg bekend in de dance-music. In haar videoclips werkt ze samen met Maddie Ziegler, een hedendaagse danseres. We maken een cool dansstukje, net zoals in videoclips! En maak je geen zorgen, je hoeft niet zo lenig te zijn als Maddie om een coole videoclip te maken.

Wat neem je mee?

Een syllabus waarin alle concrete tips over ritmes maken, met gelijk welk materiaal. Je krijgt duiding over groepsbevorderende elementen van deze sessie. Basisvoorwaarden voor het improvisatietheater. Concrete tips om op een eenvoudige manier als groep aan het dansen te raken en een dansstukje te maken.

Wat breng je mee?

Breng dikke antislipsokken mee!

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: Bijzonder secundair, secundair onderwijs

  • 28/01/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: