BinnenkortBoys will be boys

Boys will be boys

Op vraag van jullie, heb je geen inspiratie voor opdrachten voor jongens, ben ik in mijn geheugen gaan duiken en heb de leukste opdrachten opgelijst. Het is een variatie van tekenen, schilderen, upcycling art…. Wil dat zeggen dat de meisjes dit niet plezant gaan vinden? Ik ben ook een meisje en ik vond het uit, dus..

Galaxy

Welke fantasy strips zijn de moeite om te gebruiken als input? Bestaan er eigenlijk schilders of beeldhouwers die bezig zijn met fantasy? En wat laten we die jongens dan gebruiken van onze voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan?

Assemblage

Een boel afgedankt speelgoed, electronica die stuk is, wat plankjes en potjes… hoe maken ze van dit afval een kunstwerk en hoe presenteren ze het? De Belgische kunstenaar Marc Janssen is onze inspiratiebron. Tijdens deze opdracht krijg je tips voor het gebruik van het juiste materiaal, de juiste opdrachtomschrijving om ze veel mogelijk van je leerlingen zelf te zien.

Avatar

Ontwerp je eigen avatar van je game. Kan het uit een lijnenspel dat we op een speelse manier laten ontstaan? Of liever beredeneerd ontworpen? Wat ontwerp je dan? Krijg net genoeg inzicht in de games Fortnight, Chernobylite, Mortal Kombat… om deze opdracht voor hun een groot plezier te maken.

Vrouwelijk schoon

Hoe grappig was het toen mijn leerlingen op een dag antwoorden op de vraag: wat zouden jullie willen leren tekenen? ‘Een naakte vrouw’ zei er eentje. Maar zelden waren ze zo stil en vol enthousiasme. Hoe doen we dit dan? Hoe plaatsen we dit in de leerdoelen en waar laten we ze dan precies naar kijken?

Wat neem je mee?

Een syllabus waarin alle opdrachten uitgewerkt zijn, met tips, afbeeldingen in steekkaartjes om aan de slag te gaan met je studenten.
De praktijkervaring, je dompelt jezelf onder deze dag en ontdekt de valkuilen bij jouw studenten om dit dan bij te schaven met de ideeën en praktijkervaringen van je collega’s.

Wie geeft dit?

Inge Vanhoof, creatieve duizendpoot van Bazarts, docente beeld, muzocoach

Wat neem je mee?

Veel inspiratie, tips & tricks, leuke en korte opdrachten om met je leerlingen aan de slag te laten gaan.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs

Details Prijs Aantal:
Schrijf je in! 105,00 (EUR)  

  • 28/04/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: