Epoxy gieten & Resin art (starters en masterclass) - bazarts.be

UitverkochtEpoxy gieten & Resin art (starters en masterclass)

Kennismaking met epoxy

Op zaterdagvoormiddag zijn deelnemers zonder ervaring welkom voor de uitleg, de kennismaking met epoxy en om te experimenteren. Zij kunnen in de namiddag verder gaan in het experiment, de deelnemers van de masterclass zullen ons dan ook vervoegen.

Jullie maken een bijzonder gietsel met zelf gekozen motieven en kleuren. Epoxy bestaat uit 2 componenten, een basis en een harder. De hars kun je op kleur brengen door er acryl aan toe te voegen. Het bijzondere van epoxy is het glasachtige en transparante uiterlijk, de mooie hoogglans en de speciale mix-effecten van de kleuren onderling, waardoor er gietsels ontstaan met een bijzonder karakter. Na deze workshop hebben jullie voldoende kennis om zelfstandig met epoxy te werken.

Je zal zien dat werken met epoxy ook vraagt het resultaat los te laten, doorheen je proces verandert het werk constant. Het is beter om af te gaan op je buikgevoel en intuïtie dan op je kennis!

Je krijgt eerst de mogelijkheid technieken te testen op kleine panelen en dan nadien aan de slag te gaan op een groter paneel.

Masterclass epoxy gieten en resin art

Je hebt al kennis gemaakt met epoxy en weet hoe je de epoxy kan kleuren en durft te gieten en aanvaarden dat het resultaat kan veranderen.

Deze masterclass geeft je meerdere mogelijkheden: het aanleren van technieken, het uitproberen, experimenteren en inspiratie !

Resin art: Metallic gegoten abstracte vormen en kleuren die in elkaar smelten. Soms verschijnen er cellen, soms niet, loslaten is de boodschap! Wij hebben voor jullie een heel assortiment metallic poeders die je bij je de epoxy kan toevoegen en die een heel mooi en luxueus resultaat geeft. Door dezelfde techniek te gebruiken als bij pouring, de flip flop, krijg je heel speciale effecten.

Je kan in de deze masterclass ook in het groot werken. Indien gewenst voorzien wij een witte of zwarte kader van 40 x 150 cm om er in te gieten. Zo heb je direct een afgewerkt prachtige decoratie die zowel in de lengte als de breedte gehangen kan worden. Maar wil je liever op klein formaat werken, dan voorzien we planken, die kan je samenvoegen. Je kan ook altijd zelf schalen, kaders, dienbladen… meebrengen, liefst met een randje.

We gieten de epoxy ook op plastiek om die ’s anderendaags te ontmallen en te gebruiken in sculpturen. Na 12u is de epoxy droog, maar wel nog soepel en kan je die plooien. Zo kan je die gebruiken voor het maken van een raamdecoratie, oorbellen of ketting, of lichtsculptuur waarbij je het licht gebruikt om de transparantie van je epoxy te benadrukken of gewoon je eigen interpretatie van het moment in 3D.

De laatste toepassing in dit weekend is gieten van leuke herinneringen als kleine voorwerpen, elektronische plaatjes, knopen, bloemen…je maakt je eigen assemblage en legt die vast in een dikke laag epoxy. Dit gebeurt in verschillende fases en is dus ideaal om te doen tijdens dit weekend. Zodra je weet hoe je het moet aanpakken, kan je thuis verder experimenteren.

Voor dit hele weekend voorzien we voor elke deelnemer 3 l epoxy, met een waarde van €50. De overschot mag je meenemen. We voorzien telkens een zelfgemaakte lunch, koffie en thee, gezonde tussendoortjes. De uitleg over de epoxy krijg je mee. Indien je graag wil werken met de grote kader, dan rekenen we daar €30 voor. Inclusief volledig gebruik van de hangar, professionele begeleiding, alle materialen, pigmenten en ondergronden van hout. De hangar staat open tot wanneer het experiment voorbij is. We ruimen wel samen alles op.
De gemaakte werken van zondag kunnen moeilijk vervoerd worden, die zullen later opgehaald moeten worden.

Maximum 10 deelnemers voor een optimaal comfort en ruimte om te experimenteren, minimum 5 deelnemers.

Starters: zaterdag 12/10/2019 – 9u-12u

Wie geeft deze workshop?

Inge Vanhoof, onze crack met acryl-verf

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: tieners en volwassenen

Inspiratie nodig? Bezoek ons pinterest-bord.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
 • Kennismaking met epoxy
  12/10/2019
  09:00 - 12:00
 • Masterclass (dag 1)
  12/10/2019
  13:00 - 18:00
 • Masterclass (dag 2)
  13/10/2019
  09:30 - 17:00

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: