VerlopenHedendaagse Belgische kunstenaars!

Wie zijn dezer dagen de toppers in ons land?

Plezier beleven in het schilderen, op een leuke manier in de voetstappen van Bram Bogart terecht komen, waarbij het experiment hét belangrijkste is. We kijken naar de werken van Tuymans en ontdekken hoe je grijs kan mengen zonder zwart?

Tegenwoordig zijn er ook andere manieren om beelden te maken dan klassiek met klei. Nick Ervinck is een pionier op het gebied van 3D-printing en sculpturen maken. Zijn werk is magisch als je ernaar kijkt en boeit jong en oud omwille van de complexiteit en zijn manier van werken. Jammer genoeg is het niet haalbaar in een dag om een werk te printen, maar de aanloop ernaartoe, kunnen we je wel laten zien!

We leggen het verschil uit tussen moderne en hedendaagse kunst en verklaren waarom er zo veel vergissingen gebeuren. Voor onze Belgische klassiekers kijken we naar kunstenaars als Pierre Alechinsky van de COBRA.

Ten slotte werpen we een blik op de straten en gebouwen en bewonderen we onze grote Street Art-artiesten die prachtige graffiti of ‘pieces’ maken. Zo ontdekken we werken van Gijs van Hee en Dzia. We stappen in hun voetsporen door onze eigen schetsen te maken in hun stijl met inkt en ecoline.
Je gaat naar huis met beeldende opdrachten gelinkt aan een Belgische kunstenaar, leuke wist-je-datjes en technische tips.

Meer info: Donche • Nascholing en professionalisering onderwijs • Thomas More

  • 15/03/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie +32 14 50 81 60

Locatie website:

Adres
Lepelstraat 2, Vorselaar, 2290, Belgium

Beschrijving:

In onze snel veranderende samenleving worden er steeds nieuwe uitdagingen gesteld aan het onderwijs. Ook de school zelf als leef- en werkomgeving is voortdurend in beweging. De zeer diverse sociaal-culturele achtergrond heeft daarenboven de leerlingenpopulatie drastisch gewijzigd. Vanuit de visie dat levenslang leren een antwoord biedt op deze uitdagingen en er zo mee voor zorgt dat leraren het ‘ultieme’ verschil kunnen maken, stelt het Donchecentrum een sterk nascholingsprogramma voor.