BinnenkortHedendaagse bewegingsexpressie

Smartphone als inspiratie

Steeds meer krijgt de smartphone een belanrijke plaats in onze maatschappij. Laat dat nu onze inspiratiebron zijn. De vele ringtones en geluiden maar ook bewegingen die een smartphone maakt inspireren ons om op zoek te gaan naar bewegingen. Hiermee gaan we spelen, een bewegingszin maken, … tot de batterij leeg is 😉

Zodra we door hebben hoe we vanuit een thema inspiratie halen, is het aan jullie om het aangeleerde te vertalen naar andere thema’s.

Vertrekken vanuit materiaal

We beginnen met een klassieker: de stoelendans. Maar niemand valt af én er wordt gedanst. Meer nog: de stoel wordt de inspiratiebron om tot nieuwe bewegingen te komen. Er blijft niets meer over van die klassieke stoelendans! Samen kijken we hoe Anne Teresa de Keersmaeker een stoel gebruikt als inspiratiebron.

Hoe leer je jouw studenten vanuit andere materialen, bewegingen te creëren?

Wat neem je mee?

Korte en concrete oefeningen om tieners in beweging te zetten, vertrekkend vanuit een thema of materiaal. De praktijkervaring, zelfvertrouwen en goesting om dit over te brengen naar je studenten.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: leerkrachten die met beweging, muzische vorming, creativiteit, … bezig zijn in hun lessen, LO- leerkrachten, secundair onderwijs, BuSo, DKO, ergotherapeuten, zorgverleners, begeleiders …

Details Prijs Aantal:
Schrijf je in! 95,00 (EUR)  

  • 19/11/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: