Kopieer en plak de pixelcode onderin het headergedeelte van je site, net boven de -tag. Installeer de basiscode op elke pagina van je website. Meer informatie Hiphop, rap en graffiti – bazarts.be

VerlopenHiphop, rap en graffiti

Hiphop is een cultuur die niet alleen gaat over muziek maar ook over graffiti en breakdance.

In deze nascholing verken je eenvoudige rapteksten die inspirerend werken voor kinderen. Zo kunnen ze naast hun ‘rap’-talent ook hun ‘imago’ laten zien. Daarbij gaat er ook aandacht naar drama in deze super toffe opdracht. Misschien zit er wel een MC in de klas? Korte oefeningen over creatief schrijven werpen een kritische blik op de leefwereld van het kind.

Graffiti omvat zowel het spuiten van ‘pieces’ als het maken van ‘tags’. Kinderen vinden het heel leuk om hun eigen naam in 3D-letters te zetten. Een beetje ‘pimpen’ met een cool lettertype en je hebt ze mee voor een hele namiddag plezier.

Je leert de basisbeginselen van het spuiten, korte gemakkelijke opdrachten en het gebruik van stencils. Zo kunnen de kinderen ook zelf aan de slag op een veilige manier, met de spuitbus. Geen budget? Geen nood, met plakkaatverf kan je ook al veel bereiken!

Je leert kunst ontdekken van Belgische street artists en krijgt inspiratie voor een tekening die je heel gemakkelijk kan maken in de klas. Of wie weet mogen ze het eens op een schoolmuur uitproberen? (met verf of met krijt?)

Iedereen kan breakdancen! Met praktische filmpjes om de basisbewegingen te verwerven, ontdek je tot slot hoe een ‘leek’ toch cool kan bewegen.

Wat breng je mee?
Een schort

Wat krijg je mee?
Uitgewerkte lessen rap en muziek, tekenen en schilderen(graffiti), verwijzend naar de doelen van het muzische leerplan, een blik op street art. Een praktijkoefening met de spuitbus of al tamponnerend.

Meer info: LeON • Kenniscentrum Onderwijs • Thomas More

  • 22/03/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie +32 15 36 92 79

Locatie website:

Adres
Lange Ridderstraat 44, Mechelen, 2800, Belgium

Beschrijving:

LEON is het kenniscentrum van de lerarenopleidingen van Thomas More Mechelen dat nascholingen en professionaliseringstrajecten organiseert voor alle actoren actief in het onderwijsveld. Wij bieden leerkrachten, directies en middenkader de kans om zich bij ons te verdiepen in de nieuwste onderwijskundige, pedagogische en didactische ontwikkelingen.
Want leren stopt nooit. Leren doe je een leven lang.