Hoe wordt Pinterest muzisch? Wat is het nut van kunst? - bazarts.be

VerlopenHoe wordt Pinterest muzisch? Wat is het nut van kunst?

Pinterest

Een bron aan informatie en ideeën, zo maar voor het grijpen. Als we dit doen in de klas, zijn we toch goed bezig want we hebben een mooi resultaat. Jammer genoeg behoren die opdrachten dan vaak tot het vak techniek, het volgen van een stappenplan, en niet binnen de doelen van het muzische beeld.

Met concrete voorbeelden die je zelf mag meebrengen, leer ik je opdrachten open en vrij te maken. Je Pinterest-foto is de inspiratie om een opdracht uit te werken, die wel binnen de beeldende doelen hoort. De resultaten zijn dan verschillend en zullen afwijken van je gekozen Pinterest-voorbeeld: ze geven de kinderen inspiratie, leren ze iets bij én toch ze leveren toch een mooi kunstwerk af!

Wat is het nut van kunst?

Waarom hebben we dat muzische eigenlijk nodig? Je hebt talent of je hebt het niet, wordt er vaak gezegd, voor de één is het gemakkelijk voor de ander niet. Maar als we nu eens kijken vanuit het probleemoplossend denken, het anders denken: out-of-the-box, zelfstandigheid, samenwerken, en overeenkomsten vastleggen, meningen hebben en verwoorden. Toch allemaal eigenschappen die we elke dag als student, werknemer, ouder of ondernemer nodig hebben om onze dagelijks lijst van taken af te vinken.
Hoe belangrijk is creativiteit in ons dagelijks leven? En hoe wakkeren we creativiteit aan bij leerlingen door kunst te gebruiken. Kunnen we ‘lelijke’ kunst ook mooi vinden? Hoe kan kunst een vorm van expressie of ‘praten’ worden.

Theorie en praktijk.

We houden van het doen bij Bazarts en dat dat doen we ook tijdens deze vorming. Het praten is voor tussendoor, jullie voorbeelden of ideeën worden omgezet in concrete opdrachten en die testen we ook uit. Zo ga je met een boel ideeën naar huis en vorm je een eigen mening over kunst!

Wat neem je mee?

De beelddoelen netjes op een rijtje en terug verwijzing naar boeken. Concrete voorbeelden van Pinterest die je zelf graag ziet omgezet naar een muzische opdracht.

Wat breng je mee?

Liefst op voorhand een voorbeeld doorsturen of een link naar jouw Pinterest-idee.

Wie geeft dit?

Inge Vanhoof, creatieve duizendpoot van Bazarts, muzocoach, docente beeld

Doelgroep: Kleuter- en lager onderwijs, bijzonder onderwijs, eerste graad secundair onderwijs (1A en B)

  • 30/01/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: