BinnenkortHoor ik dat goed?

In het kader van de nieuwe doelen of gewoon omdat het niet altijd beeldend moet zijn. Een samenspel tussen geluiden horen en creƫren, leuke improvisatie oefeningen en beeldend werk dat ontstaat vanuit geluid/muziek en/of drama.

Dictafoon op je gsm

Iedereen heeft het op zijn smartphone of tablet staat. Heb je er een paar beschikbaar in je klas, dan kan je al aan de slag. We gaan anders naar geluiden gaan kijken, of zeg ik beter luisteren? Hoe daag je de leerlingen uit om op zoek te gaan naar geluiden, wat kan je er dan mee doen? Hoe krijg je hun hiermee in een spel en toch ook nog leren en hoe teken je geluid?

Hoorspel

Het geluidshuis heeft verschillende goede, prachtige, grappige hoorspelen. Zowel tekst als cd zitten bij hun boeken. Hoe lezen we dit, gebruiken we dit in een les. Is dit misschien het begin van schimmenspel, waarbij ze verscholen achter een doek, ongegeneerd de geluiden kunnen maken? Met simpele tips en trucs krijgen we de leerlingen opgewarmd met hun stem, hebben ze plezier en steken ze een kort verhaal met geluid in elkaar, zonder of met beeld.
We verwijzen ook naar mogelijkheden om geluiden op te nemen en te verwerken op de computer. Zo kan je een heel hoorspel opnemen achteraf.

Sound Art

Experimentele muziek, zelf muziekinstrumenten of geluiden uitvinden, composities maken of bedenken, is dit een haalbare kaart? Welke kunstenaars zijn daarmee bezig? Hoe doe je dat met je leerlingen? We ontwerpen grafische partituren, leren een aantal ritmes en gaan gewoon zelf aan de slag en proberen het uit!

Wat neem je mee?

Veel inspiratie, tips & tricks, leuke en korte opdrachten om met je leerlingen aan de slag te laten gaan.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs, derde graad lager onderwijs

Details Prijs Aantal:
Schrijf je in! 105,00 (EUR)  

  • 08/05/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: