VerlopenKabouter & elfen, herfst & natuur

Kabouters: hoorspel, muziek, geluiden, beeld, drama

Niets mis met kabouter David of Pinnemuts, het blijven prachtige verhaaltjes. Maar ken je ook kabouter Korsakov? Een stoere kabouter en zijn pientere vriend Meneer Wattman: korte, grappige verhalen ook als luisterboek, met leuke liedjes en een boel inspiratie!

Kabouter Korsakov is anders dan kabouter David, dus ook onze tekeningen, bewegingen, en korte drama oefeningen zijn een beetje anders. Deze kabouters wonen in en boomhutten, kunnen onzichtbaar worden, hebben een regenworm als vriend, beleven avonturen in de mensenwereld…dolle pret, je zal het zelf merken! De liedjes op de cd toveren een glimlach op je gezicht!

Elfen: tekenen, plakken, ontwerpen, drama

Wist je dat elke keer je een blaasbloem de lucht in blaast, elk pluisje een nieuwe elf wordt? Wist je dat er huiselfen zijn, maar ook tuinelfen? Hoe zien ze er dan uit? Wat hebben ze aan? Hoe praten ze? Wat gebruiken ze voor hun job, ja, ja, elfen hebben taken uit te voeren, weet jij welke? De ideale drama oefeningen voor onze kleine man! Met kleine natuurelementen ontwerpen we onze elf, we plakken, tekenen….

Herfst en natuur: kan het in combinatie met kunst?

Heerlijk om te gaan wandelen met de kinderen in het bos. Kijken naar de blaadjes, takjes, eikels… Maar kunnen we ook kunst maken tijdens de wandeling? In dit gedeelte krijg je gemakkelijke tips hoe je van de herfstwandeling en je gevonden schatten achteraf kunstzinnige projectjes kan maken. We kijken naar kunst en laten ons inspireren voor ons eigen land art of klas art of bos art!

Wat neem je mee naar huis?

Uitgeschreven oefeningen voor elk onderwerp, gelinkt aan de muzische doelen, concreet gemaakt door even te oefenen tijdens deze vorming. Een plezierige, gezellige praktijkdag.

Wie geeft dit?

Inge Vanhoof, creatieve duizendpoot van Bazarts. Ze heeft deze opdrachten allemaal al uitgetest bij kleuters en kinderen, van 4 jaar tot…

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: 2de en 3de KO, eerste graad LO

  • 03/10/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: