Klei zonder oven - bazarts.be

UitverkochtKlei zonder oven

Klei zonder oven

Natuurklei wordt keramiek, gebakken in een keramiekoven op wel liefst min 900°. Maar wat doe je dan in je school als je geen oven hebt? Nooit met klei werken? Het is nochtans zo’n fijn medium dat heel veel leerlingen de kans geeft eens op een andere manier zich uit te drukken.

Basistechnieken

Wat als we nu wat robuuster werken, monumentaler zonder al te veel details, we verwerken de klei zo dat het steviger is. Natuurlijk blijft het een fragiel gegeven, we creëren kunstwerken om naar te kijken, niet om te gebruiken. Welke klei is dan geschikt? Wat betekent eigenlijk chamotte? Hoe maak je een perfecte bol? Hoe maak je kleiplaten en wat kan ik ermee doen?

Kleien in spelvorm

Mag het ook allemaal wat leuker, meer op het gevoel? Dan krijg je hier een paar korte opdrachtjes om te doen met je klas. Hoe maak je een abstract werk, hoe maak je een portret? Wat is het verschil tussen een Rodin en Picasso?

Afwerken

Wat doen we nu met de klei als die droog is? Hoe presenteer ik die dan het beste met de materialen die ik in de klas heb? Kan ik aan de slag met mijn acrylverf, spuitbus, andere klei?
We hebben voor jullie alles uitgetest en laten jullie dat ook ervaren. Op gedroogde kleiplaatjes kan je aan de slag met de mogelijke afwerkingen. Er komt geen glazuur aan te pas, maar het geeft toch ook zeer mooie resultaten. Door het zelf te ervaren en mee te nemen, heb je weer een boel inspiratie voor de komende jaren!

Wat neem je mee?

Veel inspiratie, tips & tricks, leuke en korte opdrachten om met je leerlingen aan de slag te laten gaan.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: secundair onderwijs, bijzonder secundair onderwijs, lager onderwijs

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • 04/02/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: