Verlopenacrylic pouring en epoxy: tweedaagse 22 en 29/02

Het verschil

Sommige deelnemers weten niet zo goed wat het verschil is tussen de twee technieken: arylic pouring en epoxy gieten.

Voor pouring doen we beroep op acryl en additieven die het effect van cellen creëert. Voor epoxy doen we beroep op een twee componenten hars dat een hoog glans heeft.

De combinatie

De eerste zaterdag gaan we aan de slag met acryl pouring, we proberen van alles uit en voorzien ook klein werkjes die we in de tweede zaterdag kunnen combineren in een collage/reliëf. We leren je aan hoe je een portret kan gieten en afwerken op de volgende zaterdag, zou het je lukken om jezelf weer te geven? We gieten en schilderen op een houten boomstam schijf, die kan je nadien als decoratie gebruiken of je kan ze gebruiken als onderlegger. Niet alleen pouring is mogelijk, ook al eens een penseel of paletmes om een klein werkstukje te maken.

De tweede zaterdag gaan we sommige werkstukken afwerken met transparante epoxy, alsof het een hoogglansvernis laag is. Ik voorzien ook een product om bij de epoxy te doen zodat het tegen de hitte kan of je kan het gebruiken met voedsel (een schaal).

Tijdens deze afwerkdag zal je verschillende mogelijkheden zien om mee te werken en combinaties te maken. Door kleine werkstukjes te verwerken met gewoon acryl en gekleurde epoxy ga je een zeer design look en kunstzinnige resultaten bekomen.

Experimenteren

Bij Bazarts moet er de mogelijkheid zijn om te experimenteren en je eigen weg te zoeken in deze technieken. Maar indien te veel vrijheid je afschrikt dan heeft de lesgever steeds afgebakende mogelijkheden waarin je nog steeds kan kiezen hoe je ze wil invullen. Dat maakt dat zowel mensen met of zonder ervaring welkom zijn, inspireer elkaar en geniet van de mogelijkheden!

Je hebt geen ervaring nodig, alleen een hoop goesting!

Wie geeft deze workshop?

Inge Vanhoof, onze techniek freak, die het leuk vindt om combintaties te maken met materialen en technieken. Die vrijheid wil ze tijdens deze twee daagse jullie ook aanbieden. Al haar ervaringen deelt ze graag met jou!

Inbegrepen: alle materialen: 2 boomstamschijven, canvas van 50 x 50 cm, kleine vierkantjes, groot MDF paneel, canvas 30 x 30 cm, alle verven, epoxy en andere materialen. Het gebruik van het atelier. Een totaalprijs van materialen van €130 en €130 begeleiding en atelier (en btw)

een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: volwassenen en tieners

Inspiratie nodig? Bezoek ons pinterest-bord.

  • 22/02/2020
    09:30 - 15:30
  • 29/02/2020
    09:30 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: