BinnenkortAcryl: mixed media

Lino’s snijden: Ondergrond voorbereiden met stempels

Het is misschien een methode die niet in de boekjes staat, maar wij hebben ontdekt dat lino’s maken en stempelen met acrylverf een heel leuk effect geeft. Soft lino is ideaal om vlug een gemakkelijke stempel van te maken, met de schaar kunnen we ook de omtreksvorm knippen. Deze stempels gebruiken we op een gekleurde ondergrond. Welke kleuren maken niet uit, als ze maar goed opvallen met de laag die je er op zet. We maken de eerst 2 stempels en kunnen misschien ook elkaars stempels gebruiken. Ons thema blaadjes, bloemen of patronen. Deze vormen de basis van ons omgekeerd schilderen.

Negatief schilderen

Dit betekent dat we niet de getekende vorm gaan schilderen maar wel de achtergrond. We denken heel goed na over ons ontwerp, zorgen voor duidelijke en strakke vormen in het thema fauna en flora. Dan schilderen we de achtergrond en werken de details af met fijne penseelstreken.

Je hebt geen enkele schilderservaring nodig om dit te volgen. Diegene die wel al schilderen, dit is echt een heel andere manier van werken, een fijne uitdaging!

Wie geeft deze workshop?

Inge Vanhoof, onze creatieve duizendpoot, master in de schilderkunst en geeft al 20 jaar schilderslessen met acryl.

Inbegrepen: canvas 30 x 30 cm, alle materialen, zelfgemaakte lunch, koffie, thee, water en iets lekkers

Doelgroep: volwassenen en tieners

Inspiratie nodig? Bezoek ons pinterest-bord.

Details Prijs Aantal:
Schrijf je in! 100,00 (EUR)  

  • 25/04/2020
    09:30 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: