VerlopenPagadderpracht: leuke ideeën en technieken gelinkt aan kunst!

Experimenteren met gewone materialen zoals stiften, potloden, lijm én … Herontdek de materialen uit je klas!

Tijdens de nascholing ligt de klemtoon op het plezierig proces van ontdekken, experimenteren en verder exploreren!
We bieden je goedkope ‘andere’ materialen aan die jouw kleuters zeker kunnen gebruiken in de klas. Daarnaast ontdek je ook nieuwere materialen waarmee kleuters graag werken. Je krijgt ook een recept voor glitterlijm dat echt werkt!
We drukken op een gellyplate de beste monotypes ooit gemaakt! Klinkt dit als Chinees, kom dan ontdekken hoe je deze grafische techniek doet met je pagadders!
Al deze experimenten overgieten we met een dosis kunst, nieuwe technieken en vooral echt haalbare toepassingen in de klas!
Je ontvangt lesideeën over experimenteren en exploreren, een blik op kunst, een mini-gellyplate die je in de klas kan gebruiken en slijmerige recepten!

Meer info: Donche • Nascholing en professionalisering onderwijs • Thomas More

  • 21/02/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie +32 14 50 81 60

Locatie website:

Adres
Lepelstraat 2, Vorselaar, 2290, Belgium

Beschrijving:

In onze snel veranderende samenleving worden er steeds nieuwe uitdagingen gesteld aan het onderwijs. Ook de school zelf als leef- en werkomgeving is voortdurend in beweging. De zeer diverse sociaal-culturele achtergrond heeft daarenboven de leerlingenpopulatie drastisch gewijzigd. Vanuit de visie dat levenslang leren een antwoord biedt op deze uitdagingen en er zo mee voor zorgt dat leraren het ‘ultieme’ verschil kunnen maken, stelt het Donchecentrum een sterk nascholingsprogramma voor.