VerlopenPapierpulp: een andere manier van papier-maché

Methodes

Er zijn verschillende manieren om pulp te maken, van krantenpapier, papiersnippers, tafelpapier, … met behanglijm, knutsellijm, houtlijm, tegellijm, … Wij hebben ze allemaal getest en geven jullie de beste, goedkoopste en makkelijkste recepten voor in de klas.

Papier scheppen

Als je papierpulp maakt, kan je ook opnieuw papier maken. Je leert hier in het klein om handgeschept papier te maken dat we verfraaien met natuurlijke materialen. In het klein, omdat het dan weer haalbaar is in je klas en elke leerling hier zelf mee aan de slag kan.

Boetseren

Met papierpulp kan je makkelijk boetseren: maskers, dieren, hoofden, vingerpopjes, duimpotjes, … Net zoals boetseren met klei. Wat gebruik je het beste als basis, hoe bouw je de sculptuur op en hoe werk je dit af? We nemen de tijd om dit allemaal uit te proberen.

Kommen in papier

Ten slotte leer je een eenvoudige manier om je eigen kommen of borden te maken. Dit doen we met behulp van een mal. En met gegarandeerd resultaat! Tenslotte geven we je nog enkele afwerkingstips.

Wat neem je mee naar huis?

Drie uitgewerkte voorbeelden van scheppen, boetseren en zetten, drie verschillende technieken en verschillende recepten en mogelijkheden om papierpulp te maken, concrete en toepasbare opdrachten voor in je klas, gelinkt aan de beeldende en technische doelen van het leerplan!

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: Vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs, secundair onderwijs, DKO

  • 08/10/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: