Papierpulp: andere manier van papier-maché - bazarts.be

VerlopenPapierpulp: andere manier van papier-maché

Methodes

Er zijn verschillende manieren om pulp te maken, van krantenpapier, keukenrol, wc-papier, met behanglijm, met knutsellijm… Wij hebben ze allemaal getest en geven jullie de beste, goedkoopste en makkelijkste recepten voor in de klas.

Papier scheppen

Als je papierpulp maakt, kan je ook opnieuw papier maken. Je leert hier in het klein om handgeschept papier te maken dat we verfraaien met natuurlijke materialen. In het klein, omdat het dan weer haalbaar is in je klas en elke leerling ook aan de slag kan.

Boetseren

Papierpulp is heel gemakkelijk toepasbaar in het maken van maskers, dieren of  hoofden om te creëren, het werkt zoals boetseren met klei. Wat gebruik je het beste als basis, hoe bouw je de sculptuur op en hoe werk je dit het beste af?

Kommen in papier

Ten slotte krijg je een eenvoudige manier om je eigen kommen of borden te maken. Dit doen we aan de hand van een mal. Steeds gegarandeerd dat je resultaat zal lukken!

Afwerkingstips krijg je te zien bij de voorbeelden.

Je gaat naar huis met drie uitgewerkte voorbeelden van scheppen, boetseren en zetten, drie verschillende technieken en verschillende recepten en mogelijkheden om papierpulp te testen, concrete en toepasbare opdrachten voor in je klas, gelinkt aan de beeldende en technische doelen van het leerplan, een goodiebag met creatieve attenties voor jou als leerkracht!

Doelgroep: Vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs, secundair onderwijs, DKO

  • 17/05/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: