UitverkochtProject Kunst: dé mix die max is!

De mix

Op zoek naar een mix van alle muzische domeinen? Onze insteek van deze vorming zijn schilderijen, sculpturen, foto’s en een dosis goesting en plezier!

Wij geven je nieuwe inspiratie rond minder gekende kunstenaars of minder gekende werken of kleine weetjes die je nog niet wist.

Een mix van alle muzische domeinen rond kunst?

Vertrekkend van een schilderij, een sculptuur  of film gaan we niet alleen beeldend creëren, maar gaan we ook de uitdaging aan te bewegen, media te gebruiken, grappige en plezante drama oefeningen en eens wat creatief taalgebruik, dé mix die max is!

Drama vanuit beeldende kunst

We werpen ook een blik op hedendaagse kunst met Wurm Erwin, hij is een beeldhouwer en performance artist die ons gaat doen lachen! Deze man zal kinderen de rol van rekwisiteur , regisseur en fotograaf geven. En de andere kinderen? Die gaan plezier beleven in het kijken en staan te popelen om het zelf nadien te proberen.

Of hoe zorgt Yayoi Kusama voor inspiratie in een improvisatie oefening? Deze hippe, autistische Japanse kunstenares is verzot op cirkels en bollen!

Smartphone fotografie

 Met onze smartphone kunnen we beter dan met een fototoestel macro-foto’s maken. Een kleine introductie over abstracte kunst, licht en contrast en we zijn vertrokken om een reeks blow-up foto’s te maken. Deze foto’s geven ons weer inspiratie om te schilderen en zo terug bij het beeldende te komen!

Deze muzische mix werken we helemaal uit, waarbij je naar huis gaat met zeer concrete ideeën, uitleg over de kunstenaar, handige websites, pfd’s om te gebruiken in de klas én niet te vergeten de praktijkervaring om zelf de goesting te krijgen dit direct in de klas toe te passen! Echt dé Max!

Inbegrepen:kaarten en pdf’s om direct mee aan de slag te gaan, een goodiebag met materiaal om direct mee aan de slag te gaan in de klas en kleine verwenmomentjes voor jou als leerkracht.

Doelgroep: Secundair onderwijs

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • 12/03/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: