Schilderen op groot formaat (workshop) - bazarts.be

VerlopenSchilderen op groot formaat (workshop)

Schilderen in’t groot

Je hebt al wel wat penselen vast gehad, al meerdere keren geëxperimenteerd met acrylverf en de technieken zijn je niet onbekend! Maar het ontbreekt je aan ruimte, durf en kennis om eens een groot decoratief schilderij te maken.

Deze workshop bied je de kans gebruik te maken van Inge’s begeleiding. Zij helpt je doorheen het proces van ideeën uitwerken, schetsen, eerste opzet van het schilderij, verschillende lagen tot het afwerken met details. Omdat er maar één dag voorzien is om dit te maken, werken we alla prima, de verf direct aanbrengen en zo manipuleren dat het goed zit!

Er zijn heeeeeel veel manieren om aan een schilderij te starten. Tijdens deze workshop kan je op twee manieren werken.

Of je volgt je buikgevoel en gaat af op je intuïtie. Dan hebben we samen wel op voorhand afgesproken welke kleuren zullen overheersen, je krijgt dan technieken aangeboden die je helpen het witte doek te overmeesteren zonder op voorhand het resultaat te weten.

Of je hebt een idee en Inge helpt je stap voor stap om dit idee om te zetten op je grote canvas. We kijken wat de juiste stappen zijn om niet vast te zitten in technische aspecten, kijken welke schilderstechnieken de juiste zijn ze helpt je bij het opzetten van vorm, compositie en kleur.

Hangar Bazarts is de ideale plek om in het groot te werken. Er is voldoende plaats voor iedereen om zowel je grote canvas op tafel te leggen als eens afstand te nemen terwijl het staat.

Wie geeft deze workshop?

Inge Vanhoof, heeft een master schilderkunst op zak, is een techniekfreak als het aankomt op acrylverf en geeft al meer dan 20 jaar schilderslessen. Ze vindt het een noodzaak jouw ideeën tot uiting te brengen en je daarin te begeleiden, zodat je met een uniek kunstwerk naar huis kan gaan!

De canvas: we werken op een formaat 100 x 100 cm of 80 x 100 cm katoenen canvas

Inbegrepen: alle materialen, een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: tieners en volwassenen

Inspiratie nodig? Bezoek ons pinterest-bord.

  • 07/12/2019
    09:30 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: