Sinterklaas: de originele sint en Sint 20.20 - bazarts.be

GeannuleerdSinterklaas: de originele sint en Sint 20.20

Guy Daniels verwende ons vorig jaar met een leuke vorming in onze hangar, dit jaar deelt hij zijn inspiratie rond Sinterklaas met ons. “Is Sinterklaas de baas?” en de boekjes over mini-piet geven ons inspiratie in deze vorming.

Video en apps

Als jullie er vroeg bij zijn, mogen jijzelf en de kinderen vragen bedenken die gesteld kunnen worden aan Sinterklaas. We gaan hem namelijk interviewen! Wij willen nu wel eens weten wat hij in Spanje doet tijdens de zomermaanden, wat eet hij ’s morgen, draagt hij altijd een kleed of alleen in december? Wat heb je altijd al willen weten over Sinterklaas? Sinterklaas Guy vertelt het ons in een video-interview op maat, dat je achteraf kan gebruiken om in de klas te laten zien en mee te werken.

Maar wist je dat je ook met Sinterklaas kan chatten? Wij hebben voor jullie de leukste app’s en site bezocht die jullie inspiratie geven in de klas.

Traditionele Sint

Met het boek “Is Sinterklaas de baas?” hebben we nieuwe inspiratie gekregen: we gaan voor leuke tekeningen en knutselwerkjes die allemaal verschillend zijn! We gaan voor originele improvisatie en gezamenlijke klasopdrachten. Zou het ons zelfs lukken, opdrachten te verzinnen die heel de school in de ban van Sinterklaas brengt?

Drama, improvisatie, pantomime, beweging en beeld op kleuter- en kinderniveau, heel leuk en laagdrempelig!

Mini-Piet, Sint en kunst?

Is deze combinatie ook mogelijk? Kunnen onze kleine kinderen Picasso combineren met Piet? Waarom niet eens tekenen op een bord? In dit stukje test je beeldende opdrachten uit met nieuwe combinaties van materialen, opdrachten ook gelinkt aan kunstenaars, allemaal op kinderniveau!

Wat neem je mee naar huis?

Een link met het Sinterklaas-interview, gemaakt voor jouw kinderen in de klas. Guy Daniels laat zich met veel plezier interviewen. Het boek “Is Sinterklaas de baas?” ter waarde van €24,95.

Wat breng je mee?

Een wit eetbord

Wie geeft dit?

Inge Vanhoof, creatieve duizendpoot van Bazarts. Video door Guy Daniels, met tips van hem voor jullie om het boek te gebruiken.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: 2de en 3de KO, eerste graad LO

  • 17/10/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: