VerlopenTheater Froefroe geeft haar geheimen prijs

Voor iedereen die graag poppenanimatie wil leren

Eigen muppet

Tijdens deze workshop maak je je eigen speelpop uit mousse. Door hun jarenlange ervaringen, weten ze bij Theater FroeFroe als de beste hoe je een speelpop kan maken met veel karakter.

Zij geven je de tip en tricks om te bouwen, jij beslist hoe je pop eruit zal zien. Een plezier om met de juiste knowhow aan de slag te gaan!

Hoe gebruik je de pop?

Als je denkt dat een pop alleen maar dient voor de kleuters, dan heb je het mis. Poppenanimatie is voor zowel klein als groot, als je al eens een voorstelling van Theater FroeFroe hebt gezien, weet je waarover we het hebben.

Hoe laat je een pop praten? Hoe moet een pop kijken? Hoe bewegen handen, armen, voeten, benen? En wat met de rest van zijn lijf?

De docent geeft je tips en demonstreert en dan kan  jij aan de hand van opdrachten en kleine scenario’s oefenen. Door deze spelmomenten met elkaar te delen ga je terug naar huis met een boel ervaring en zelfvertrouwen!

Het muzische

Je bouwt de pop vooral om zelf te gebruiken, maar kinderen die oud genoeg zijn (vanaf 8 jaar) kunnen dit met jouw hulp en de juiste materialen ook leren. Je krijgt alle ingrediënten om het als een aangename les techniek en beeld te zien. Door de spelervaring is het ook drama en beweging, want niet alleen leer je wat je pop kan doen, jij als speler moet ook de juiste bewegingen aannemen. Het is een muzisch totaalpakket!

Wat neem je mee naar huis?

Je eigen zelfgemaakte pop uit mousse (geen latex), korte en geschikte opdrachten, kleine scenario’s om zelf te gebruiken.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: iedereen die graag poppenanimatie wil introduceren in de klas, zowel in het kleuter-, lager als secundair onderwijs. Ergotherapeuten, DKO- leerkrachten, leerkrachten verzorging/STW/BuSO/BLO om de pop te gebruiken bij bejaarden/kleuters/kinderen/tieners.

  • 13/03/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: