Art journaling: intuïtief creëren (tweedaagse) - bazarts.be

VerlopenArt journaling: intuïtief creëren (tweedaagse)

Art journaling

Art journaling is in essentie het bijhouden van een visueel dagboek.  Met behulp van verf, stiften, inkt, kleurpotloden, collage, … werk je je gevoelens en de dingen die je bezighouden uit op papier. Hierbij gaat het niet om het eindresultaat maar eerder om het proces. Het is niet de bedoeling om mooie plaatjes te maken, maar eerder om dingen uit te proberen, te experimenteren, te spelen met verf en andere materialen. Het is een uitlaatklep voor dingen waar je mee in je hoofd zit.

Gedachten in beeld brengen, hoe doe je dat?

Een heel weekend zijn we bezig met nieuwe, originele manieren te bedenken om perfectie los te laten en gewoon te genieten van het spelen met materialen. Dit doen we in een boek, een zogenaamd “art journal”. Jouw art journal wordt jouw visuele dagboek, jouw plaats om technieken uit te proberen, materialen te gebruiken en gebeurtenissen en gevoelens vast te leggen op allerlei verschillende manieren. De enige regel is eigenlijk dat je niet bang bent van vieze vingers!

In deze workshop focussen we ons op gezichten en teksten. We volgen geen strakke tekenregels of richtlijnen, we zoeken niet naar juistheid of gelijkenis, we proberen niet om realistische beelden te maken. Wat we wel doen is allerlei leuke manieren uitproberen om gezichten te tekenen, om collage te gebruiken en om woorden te schrijven.

Deze tweedaagse wordt begeleid door Denise Thewissen, ervaringsdeskundige en al heel wat boeken vol geschilderd en gekribbeld. Zij weet als geen ander de inspiratie uit je los te krijgen via eenvoudige manieren. Zij leert je het hoe en wat!

www.pinterest.com/denthe
www.denthe.blogspot.com
www.instagram.com/denthe.art
www.facebook.com/dentheART/
www.denthe.exto.be
www.denthe.com

 

Meebrengen

Je brengt zelf een boek mee waar je in kan werken, een leeg boek met witte bladzijden of een leesboek, een spiegeltje dat kan staan en oude tijdschriften. Al het andere materiaal voorzien wij in ons atelier.

Doelgroep: Volwassenen

Inbegrepen: Alle materialen (mediums, acryl, gelpennen, conté potloden, pastels…), koffie of thee, lekkere en gezonde lunch

  • 23/02/2019
    09:30 - 15:30
  • 24/02/2019
    09:30 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: