BinnenkortAcrylic pouring en intuïtief creëren

Intuïtief creëren

Uit de jaren dat ik al bezig ben, heb ik de leukste ervaringen gebundeld waar je geen kennis voor nodig hebt.
Het is gewoon plezierig om te doen en uit een bepaalde techniek gaan we elementen toevoegen om tot een persoonlijk kunstwerk te komen. De nadruk ligt hier op het proces waarbij studenten hun eigen gevoel, kennis en goesting moeten volgen, niet dat van de leerkracht. Zo wordt tevens hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid getest.

Art journaling

Het bijhouden van een tekendagboek, een persoonlijk verhaal vertellen. Zou het ook gaan met de leerlingen? Het is vooral een techniek die bestaat uit veel lagen, echt letterlijk. De ene laag met acryl, de andere met tekenen, nog andere met collage….super leuk om te doen, omdat je doorheen de opdracht geloodst wordt, maar toch je eigen invulling kunt doen.
We kijken ook hoe je tekst in schilderijen kan verwerken, wat zijn de trucs om goed uit te komen met je tekst? Hoe zet je wit op zwarte ondergrond?

Acrylic pouring

De grote hype op Youtube, het gieten van acrylverf. Welke producten moet je er nu precies voor hebben, kan het goedkoop, hoe pak je de techniek aan… alle geheimen worden hier prijs gegeven. We werken alleen op klein formaat zodat je het ook nog mee kan nemen.
Deze techniek is een plezier om te doen en prachtige abstracte werken mee te maken. Wanneer de kleuren goed gekozen zijn, is het gewoon een stappenplan om te volgen. Je krijgt door de mix van enkele producten kleine cellen, alsof het een kantendoekje is dat je over je schilderij legt. Maar ook de manier van gieten, geeft verschillende resultaten die heel variërend zijn!
In dit gedeelte leg ik alles uit in functie van je leerlingen, tijd, budget, wat er mee te doen. Wil je meer ervaring opdoen, dan verwijzen we je door naar de masterclasses.

Wat neem je mee?

Een syllabus waarin alle opdrachten opgetekend zijn om de leerlingen te begeleiden in het proces. Tips om een klas rustig te krijgen, de juiste muziek, sfeer en ademhaling doen al zeer veel.
De praktijkervaring, je dompelt jezelf onder deze dag en ontdekt hoe fijn en vrij het kan zijn onbezonnen te creëren.

Wie geeft dit?

Inge Vanhoof, creatieve duizendpoot van Bazarts, docente beeld, muzocoach

Wat neem je mee?

Veel inspiratie, tips & tricks, leuke en korte opdrachten om met je leerlingen aan de slag te laten gaan.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: secundair onderwijs, bijzonder secundair onderwijs, derde graad lager onderwijs

Details Prijs Aantal:
Schrijf je in! 105,00 (EUR)  

  • 24/04/2020
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: