VerlopenZijdeschilderen (tweedelige basisworkshop)

Zijdeschilderen in een nieuw kleedje

Zo’n 30 jaar geleden was zijdeschilderen ‘hot’, iedereen deed het of kende wel iemand die het deed. Ikzelf was zo iemand, als kind ging ik wekelijks naar de cursus en aapte de lerares na, maar al gauw ging ik mijn eigen toer op. Wij, bij Bazarts willen zijdeschilderen terug aanbieden op een hedendaagse en moderne manier.

De technieken

We willen jullie de tijd en inspiratie geven om je eigen ontwerpen te maken. We zoeken hiervoor inspiratie bij de fauna en flora. Met gutta maak je tekeningen die de verf tegen houden, als die droog is, kan je inschilderen per kleur, kleurovergangen maken, verlichten en verdonkeren. Je wordt er rustig van en gaat ervan genieten.

Op maandag ontwerpen we een tekening voor een kader van 50 x 50 cm of 50 x 60 cm. Deze kan je nadien dan opspannen op een frame om op te hangen als decoratie of verwerken tot een kussen (dit moet je wel nog zelf doen). We brengen de tekening aan op de zijde met gutta. Dit moet een dagje drogen.

Omdat we moeten wachten tot de gutta droog is, gaan we aan de slag met de kleuren die we graag zien en maken een sjaal van 40 x 150 cm op een eenvoudige en fijne manier. Alleen maar experimenteren met water en verf. Deze sjaal mag niet ontbreken bij je collectie! Er is trouwens niets zo fijn om te dragen dan een zijde sjaal!

Op dinsdag gaan we onze gemaakte tekening inschilderen en afwerken. Je kan je gemaakte werkje direct strijken zodat de verf gefixeerd is. Ben je een snelle, dan kan je nog starten een klein tweede werkje.

Inbegrepen: alle materialen, koffie, thee, water en iets lekkers

Doelgroep: tieners en volwassenen

Inspiratie nodig? Bezoek ons pinterest-bord.

  • 19/08/2019
    19:00 - 22:00
  • 20/08/2019
    19:00 - 22:00

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: