Zonder inspiratie? Leer creatief denken! - bazarts.be

GeannuleerdZonder inspiratie? Leer creatief denken!

 Zonder inspiratie?

Your mind is like a parachute. It only works when it ‘s open” Frank Zappa, zanger

Wist je dat je creativiteit kan leren?

Elke huismoeder, kunstenaar, leerkracht, architect, kind, choreograaf, student, succesvolle zakenman, … maakt gebruik van creatief denken. De ene al meer bewust of origineler of kunstzinniger of … dan de andere. Maar iedereen kan het leren!

Nieuwe input

Al spelend doorgronden we de theorie van het creatieve denken. Met korte, concrete oefeningen en opdrachten krijg je inzichten in wat je brein juist doet en nodig heeft als je creatief wilt zijn.  Je eigen brein wordt getraind in de basisvoorwaarden van creatief denken. Je gaat daardoor al snel voelen dat dit een heel andere manier van denken is dan het cognitieve denken.

Hoe begin je eraan in de klas? We bekijken hoe je creativiteit kan stimuleren en ontwikkelen in de klas door o.a. opdrachten, sfeer, aanpak, … Ook dit verschilt met het les geven d.m.v. kennisoverdracht.

Toepasbaar

In deze sessie leer je op een makkelijke manier kleine, muzische opdrachten neer te zetten in de klas waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Het kan als opwarming of afsluiter van een les dienen maar even goed om even stoom af te blazen tussendoor. Creatief denken is niet alleen voor het muzische toepasbaar, maar voor al je vakken.

In de namiddag zetten we het creatief denken om in de praktijk, nl. met bewegingsspel, beeld en dans. Ons vertrekpunt is papier; dat zet ons aan om te dansen, dingen te maken, te tekenen en te spelen. Iedereen heeft papier in de klas, dit is een makkie om ook in de klas toe te passen én je stimuleert je kinderen om creatief te zijn.

Wat neem je mee naar huis?

Concrete tips over hoe je creatief denken kan toepassen op alle onderwerpen en vakken. Leuke oefeningen die je direct in de klas kan toepassen bij je leerlingen (als je papier in je klas hebt, 😉 )

Wie geeft dit?

Nele Stockx, coach in de domeinen drama, beweging en dans, trainer voor kinderopvang en leerkrachten. www.ietsanderscie.be

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: tweede en derde graad lager onderwijs, bijzonder onderwijs, eerste graad secundair onderwijs

  • 15/10/2019
    09:00 - 15:30

locatie  

Telefoon locatie 011 75 61 69

Locatie website:

Adres
Lummense Kiezel 68 B, Hasselt, 3510, Belgium

Beschrijving: