We zetten het nieuwe jaar in op een rustige en creatieve manier waar nieuwe technieken en middelen gaan gebruiken. Zo willen we de kinderen leren tekenen op de tablet, een nieuwjaarsbrief laten rappen en filmen (zo kunnen we nog eens lachen binnen een aantal jaar!)

Maar het worden ook dagen waar we gaan tekenen, schilderen, drukken… al eens een hapje klaarmaken en proeven en samen klinken met een zelfgemaakte moctail op dat nieuwe jaar. We laten de kinderen een brief schrijven naar hun toekomstige ik en beloven die ook effectief op de post te doen over 5 jaar!

We kijken ook naar andere culturen hoe die het nieuwe jaar vieren en maken zelfgemaakte slingers om je huis toch nog wat op te vrolijken. Kennen ze het liedje eigenlijk van de 3-koningen en hebben ze al een kroon? Die willen, kunnen ze zich voorbereiden om te schitteren op 6 januari.

Gevulde dagen met creatief plezier, voor ieder wat wils met aandacht voor media: tablettekenen, video en stop motion, voor beeld: tekenen, schilderen, klei en drama: verkleden, STEM: koken, samenwerken, meetkunde, media. We hebben een aantal tablets ter beschikking, maar vragen ook vaak of kinderen als ze een tablet hebben die meebrengen.

Dit is vanaf de leeftijd van 5 jaar: 3KO tem zesde leerjaar.