Over Bazarts

Bazarts vzw is een beeldend atelier dat inspireert en stimuleert om creatief te zijn. Bazarts is er voor leerkrachten van het kleuter-, lager en secundair onderwijs, voor kinderen, tieners en volwassenen in de vrije tijd.

Onze aanpak

Dat is simpel: iedereen inspireren en stimuleren om zijn beeldende creativiteit te ontdekken. Iedereen? Ja, want we hebben allemaal een creatieve kant. Kleuters, tieners, boekhouders, oma’s, mensen met een beperking, leerkrachten, … Iedereen is welkom bij ons.

Teambuilding

Ook in onze teambuildings zetten we kwaliteit en uniek zijn voor op. Samen met het bedrijf gaan we op zoek naar een origineel en op maat gemaakt project om de werknemers te laten ervaren. Aan de slag gaan met verf en penselen is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het is een gemakkelijke manier waar geen enkele voorkennis voor nodig is en die iedereen wel aanspreekt.
Vertrekkend vanuit een slogan, een logo of de waarden van het bedrijf, een kleurenpalet dat jullie aanspreekt of inspiratie die in groep tevoorschijn komt, begeleiden we het team om een prachtig groepswerk te maken. In team bezig zijn is een hele uitdaging en een ideale manier om elkaar beter te leren kennen, zeker als de creatieve geest wordt geprikkeld.

Onderwijs

In onze navormingen willen we leerkrachten van het lager onderwijs en leerkrachten beeld, P.O., crea, … van het secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs inspireren en een houvast bieden om met meer vertrouwen voor de klas te staan zodat ze de creatiever en actiever kunnen begeleiden. We vertrekken in onze vormingen altijd vanuit onze praktijkervaring met kinderen en jongeren en vertalen deze ervaring in concrete, haalbare opdrachten voor in de klas. Tijdens onze vormingen gaan de leerkrachten zelf aan de slag omdat we weten dat je dan zelf het plezier kan beleven dat jouw leerlingen zullen beleven bij het creëren. Na elke vorming ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol ideeën en inspiratie en met een syllabus met daarin alle uitgewerkte opdrachten en de bijbehorende doelen. Onze vormingen zijn jouw lesvoorbereiding. Je kan hiermee meteen aan de slag in de klas.
Ook wanneer we werken met kinderen of jongeren in de klas of op school doen we dat vanuit een muzische, beeldende grondhouding. Daarbij hebben we aandacht voor het proces maar ook (en vooral) voor het plezier van het creëren.

Vrije tijd

In onze cursussen en workshops in de vrije tijd willen we de deelnemers overtuigen van het plezier dat creëren geeft. Wij zijn ervan overtuigd dat creëren je goed doet voelen, je meer zelfvertrouwen geeft en gewoon superleuk is om te doen. We inspireren de deelnemers door te kijken naar kunst, cultuur en fantasie! We beschikken over uitgebreide technische kennis binnen de verschillende beeldende kunstdisciplines, zodat we veel mogelijkheden kunnen aanbieden om je expressie te uiten.

 

Onze droom

Wij geloven in de kracht van creativiteit en in het proces van creëren. Daarvan willen we iedereen overtuigen. En we doen dit op beeldend vlak, omdat dat nu eenmaal onze specialiteit is. Wij willen helpen bouwen aan een creatief klimaat:

  • om de wereld met een ruime blik te bekijken
  • om een positieve impact te hebben op klein en groot
  • om kunst, cultuur en fantasie een plaats te geven in ons drukke bestaan

Hoe het allemaal begon

Ik heb een grote gedrevenheid om mensen creativiteit bij te brengen en hun expressiviteit vanuit hun binnenste naar boven te halen. Dat is iets waar ik me goed bij voel. Het is heerlijk te zien wanneer mensen versteld staan van hun eigen expressie, van hun eigen kunnen.

Maar ik vergeet misschien een stap … Hallo, ik ben Inge. Ik heb enkele jaren geleden een meesterschapsgraad gehaald in de schilderkunst. Een mooie titel waar ik toen heel fier op was. Maar achteraf vroeg ik me af: wat moet ik daar nu mee beginnen? Ik heb daarom een opleiding aggregaat gevolgd en heb ontdekt dat lesgeven echt iets voor mij is. Bezig zijn met mensen en ze creativiteit bijbrengen geeft me een ontzettend goed gevoel. Om dat nog beter te doen, ben ik opnieuw gaan studeren en heb ik me verdiept in het muzische aspect van lagere scholen tijdens de postgraduaat muzocoach.

Klinkt dat saai? Dat is het niet! Want theorie is maar het begin. Ik probeer van elke les, workshop, cursus of teambuilding een leuke en aangename bezigheid te maken. Zodat iedereen zich goed voelt en zin heeft om thuis verder te doen of met evenveel enthousiasme terug te komen.

Ik probeer iedereen te boeien: van kleuters tot pubers, van kinderen tot volwassenen. Iedereen heeft die dosis creativiteit die eruit moet. Ik ben de persoon die mensen stimuleert om de kans te wagen en zichzelf te laten gaan in een portie verf, klei of andere materialen.

Groetjes
Inge Vanhoof

Wie is wie?

  • Bezieler van Bazarts vzw: Inge Vanhoof: info@bazarts.be
  • Wegwijs in de administratie: Miet Bamps: miet@bazarts.be
  • Algemene vergadering: Kris Vanhoof en Jonas Thoelen
  • Raad van bestuur: Sarah Guilliams (voorzitter) en Katrijn Cupers (penningmeester)
  • Freelancers van Bazarts: Jacqueline Nouwen, Sarah Guilliams, Rita Lens, Lotte de Brier, Sofie Bammens, Evi Cuypers, Sarah de Vriendt, Cato Martens, Kim Geerts, Guust Melard, Anna, Maria Vandueren, Lotte Neven, Eef Janssen, Evelien Henkens, Leen Gys, Kevin Vonck, Marjolein Pfeffer, Anja Joris, …

Zij brengen de workshops, nascholingen en teambuildings tot een goed einde als Inge dubbel geboekt is, of als er grote opdrachten binnenkomen. Ze hebben allemaal beeldende en pedagogische diploma’s.

Wil jij je ook mee inzetten voor Bazarts? Graag! Wij kunnen altijd hulp gebruiken tijdens onze kunstkampen, bij het voorbereiden van workshops, bij het promoten van onze acties …

Stuur ons een mailtje op info@bazarts.be voor meer info over de mogelijkheden.