Over Bazarts


Wij zijn een beeldend atelier, we inspireren en stimuleren jou, zodat jij creatief kan zijn. Wij zijn er voor iedereen. Ja, iedereen!

 • Leerkrachten van het kleuter-, lager en secundair onderwijs die zich willen bijscholen op beeldend en muzisch vlak
 • Kinderen, tieners en volwassenen die een creatieve dag, avond of kamp willen beleven
 • Bedrijven, scholen en verenigingen die op zoek zijn naar een creatieve teambuilding
 • Feestvarkens die een creatief verjaardags-, communie-, lente-, of vrijgezellenfeest willen geven

Teambuilding

Met Art-teambuilding komen jullie tot een gezamenlijke creatie, een blikvanger, een kunstwerk dat een positieve uitstraling zal geven aan uw kantoor. De creatieve teambuilding levert naast unieke resultaten ook gespreksstof op en brengt collega’s dichter bij elkaar!

Jij vertelt ons wat belangrijk is om als team aan te werken gedurende de teambuilding, wij voorzien het concept, de juiste technieken en materialen binnen de voorziene tijd. Jullie creatie, jullie kunstwerk zal een blikvanger worden binnen uw bedrijf! Wij garanderen dat elk afzonderlijk kunstwerkje matcht met de kunstwerken van de andere deelnemers of groepen om zo als één kunstwerk gepresenteerd te worden.

Onderwijs

In onze navormingen willen we leerkrachten van het lager onderwijs en leerkrachten beeld, P.O., crea, … van het secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs inspireren en een houvast bieden om met meer vertrouwen voor de klas te staan zodat ze de creatiever en actiever kunnen begeleiden. We vertrekken in onze vormingen altijd vanuit onze praktijkervaring met kinderen en jongeren en vertalen deze ervaring in concrete, haalbare opdrachten voor in de klas. Tijdens onze vormingen gaan de leerkrachten zelf aan de slag omdat we weten dat je dan zelf het plezier kan beleven dat jouw leerlingen zullen beleven bij het creëren. Na elke vorming ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol ideeën en inspiratie en met een syllabus met daarin alle uitgewerkte opdrachten en de bijbehorende doelen. Onze vormingen zijn jouw lesvoorbereiding. Je kan hiermee meteen aan de slag in de klas.

Ook wanneer we werken met kinderen of jongeren in de klas of op school doen we dat vanuit een muzische, beeldende grondhouding. Daarbij hebben we aandacht voor het proces maar ook (en vooral) voor het plezier van het creëren.

Vrije tijd

In onze cursussen en workshops in de vrije tijd willen we de deelnemers overtuigen van het plezier dat creëren geeft. Wij zijn ervan overtuigd dat creëren je goed doet voelen, je meer zelfvertrouwen geeft en gewoon superleuk is om te doen. We inspireren de deelnemers door te kijken naar kunst, cultuur en fantasie! We beschikken over uitgebreide technische kennis binnen de verschillende beeldende kunstdisciplines, zodat we veel mogelijkheden kunnen aanbieden om je expressie te uiten.

Onze droom

Wij geloven in de kracht van creativiteit en in het proces van creëren. Daarvan willen we iedereen overtuigen. En we doen dit op beeldend vlak, omdat dat nu eenmaal onze specialiteit is. Wij willen helpen bouwen aan een creatief klimaat:

 • om de wereld met een ruime blik te bekijken
 • om een positieve impact te hebben op klein en groot
 • om kunst, cultuur en fantasie een plaats te geven in ons drukke bestaan

Hoe het allemaal begon

Ik heb een grote gedrevenheid om mensen creativiteit bij te brengen en hun expressiviteit vanuit hun binnenste naar boven te halen. Dat is iets waar ik me goed bij voel. Het is heerlijk te zien wanneer mensen versteld staan van hun eigen expressie, van hun eigen kunnen.

Maar ik vergeet misschien een stap … Hallo, ik ben Inge. Ik heb enkele jaren geleden een meesterschapsgraad gehaald in de schilderkunst. Een mooie titel waar ik toen heel fier op was. Maar achteraf vroeg ik me af: wat moet ik daar nu mee beginnen? Ik heb daarom een opleiding aggregaat gevolgd en heb ontdekt dat lesgeven echt iets voor mij is. Bezig zijn met mensen en ze creativiteit bijbrengen geeft me een ontzettend goed gevoel. Om dat nog beter te doen, ben ik opnieuw gaan studeren en heb ik me verdiept in het muzische aspect van lagere scholen tijdens de postgraduaat muzocoach.

Klinkt dat saai? Dat is het niet! Want theorie is maar het begin. Ik probeer van elke les, workshop, cursus of teambuilding een leuke en aangename bezigheid te maken. Zodat iedereen zich goed voelt en zin heeft om thuis verder te doen of met evenveel enthousiasme terug te komen.

Ik probeer iedereen te boeien: van kleuters tot pubers, van kinderen tot volwassenen. Iedereen heeft die dosis creativiteit die eruit moet. Ik ben de persoon die mensen stimuleert om de kans te wagen en zichzelf te laten gaan in een portie verf, klei of andere materialen.

Groetjes,

Wie is wie?

 • Bezieler van Bazarts: Inge Vanhoof: info@bazarts.be
 • Wegwijs in de administratie: Miet Bamps: miet@bazarts.be
 • Algemene vergadering: Kris Vanhoof en Jonas Thoelen
 • Raad van bestuur: Sarah Guilliams (voorzitter) en Katrijn Cupers (penningmeester)
 • Een hele bende freelancers die de workshops, nascholingen en teambuildings tot een goed einde brengen als Inge dubbel geboekt is of als er grote opdrachten binnenkomen. Ze hebben allemaal beeldende en pedagogische diploma’s.

Wil jij je ook mee inzetten voor Bazarts? Graag! Wij kunnen altijd hulp gebruiken tijdens onze kunstkampen, bij het voorbereiden van workshops, bij het promoten van onze acties … Stuur ons een mailtje op info@bazarts.be voor meer info over de mogelijkheden.