Heb je je altijd al afgevraagd hoe je zelf ‘een piece’ kan ontwikkelen en spuiten? Dan is de vorming graffiti iets voor jou.

We voorzien een eerste kennismaking met graffiti waarbij we je leren hoe je kan omgaan met de spuitbus, hoe je er mee tekent, schildert en stencils/sjalbonen gebruikt.

Leerlingen laten spuiten in de klas is natuurlijk niet mogelijk, we geven je daarom praktische tips waar je op moet letten als je aan de slag gaat op de speelplaats. We voorzien kant en klare opdrachten zoals space art die ons laat zien hoe negateive sjablonen werkt en hoe je dit doet met een klas van 15.

We combineren opdrachten: spuitbussen met ondergronden die we maken in acryl, zo kan je ook met grotere klassen om beurten de leerlingen kennis laten maken met de spuitbus.

Naast graffiti als kunst en techniek, kijken we ook naar grote street artist van over de hele wereld en ontdekken jullie hoe die jullie leerlingen kunnen inspireren in de klas, met potlood en stift.

Deze vorming geeft je praktische antwoorden op: hoe je het aanpakt de leerlingen te laten werken met een spuitbus, waar je de spuitbussen betaalbaar koopt, waar je op moet letten als je eraan begint, leuke en korte opdrachten die handelen over het gebruik van sjablonen, perspectief, kleuren… Maar deze vorming geeft je vooral de mogelijkheid alles zelf te ontdekken en het plezier te beleven in open air creatief te zijn!

Doelgroep: Secundair onderwijs
Datum: 18/05/2018
Uur: 9u-15u30
Prijs: 90 € - Hierin zijn de zelfgemaakte lunch en tussendoortjes inbegrepen en een syllabus waarin alle activiteiten geduid worden naar de muzische doelen, zeer praktisch en concreet uitgewerkt!
Docent: Inge Vanhoof
Plaats: Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68 B, 3510 Hasselt
Meebrengen: Oude kleding inclusief schoenen, canvas als je dat verkiest i.p.v. karton

Inschrijven