Deze workshops zijn er enkel voor kinderen vanaf het vierde leerjaar. De kinderen moeten oud genoeg zijn om op een veilige en handige manier een spuitbus te kunnen vasthouden. Ook kunnen de workshops enkel plaatsvinden buiten en bij mooi weer.  Als je deze workshop geboekt hebt, en de weersomstandigheden laten dit niet toe, gaan we samen met jou op zoek naar een andere datum of andere activiteit (bijvoorbeeld een gelijkaardige workshop waarbij we vooral tekenen en een beetje spuiten met een ander soort spuitverf).

Voor +10-jarigen:

  • Space art en stencils: tijdens een demo leer je de kneepjes van het werken met spuitbus. Je maakt dan het voorbeeld na: planeten in het heelal. Nadien kan je zelf aan de slag: je eigen naam maken, zelf een sjabloon ontwerpen en spelen met positieve en negatieve vormen.
  • Stencil insects: je ontwerpt je eigen sjabloon van een insect. Daar ga je dan mee spelen, herhalen, kantelen en zelf een originele achtergrond verzinnen. Elk figuurtjes dat je wil maken, ontwerp je zelf met je breekmes en papier.

Voor +12-jarigen:

  • Vrije tekening: als je al wat meer ervaring hebt, kan je starten aan een vrije tekening op groot formaat. Je krijgt bruin papier waarop je een eenvoudige tekening kan maken, faden, inkleuren en afwerken met stencils.
  • Bué the Warrior: het gekke vogeltje of dat zot robotje met grote ogen is zo lief! Je leert hoe je een sjabloon maakt bestaande uit meerdere lagen. Fijn kunnen werken met het breekmes is wel een must!

Meer info