DIY-projecten op kindermaat.

Zelf een Pinterest idee gezien dat je graag wilt uitvoeren? Geef ons een seintje.

Voor 8-12 jarigen:

  • Crazy hoeden: Heb je ooit al eens zelf een hoed gemaakt? Een knotsgekke, superdeluxe, crazy hoed? We gaan met allerlei materialen aan de slag en maken een eigen creatie te maken die zo van de catwalk kan komen. Met veren, stickers, kralen, … Je kan het zo zot niet bedenken!
  • Unicorn-dromenvanger: unicorns zijn super cool en helemaal hip! We laten onze fantasie de vrije loop en maken een dromenvanger die even kleurrijk is als een unicorn. Met glitters en gekleurde wol zal deze dromenvanger jouw kamer helemaal opfleuren.

Voor 10-14 jarigen:

  • Je eigen schoudertas versieren met je zelfgemaakte stempel: niet alleen het maken van de stempel in lino is tof om te doen. Je krijgt bovendien een prachtige en unieke tas die zeker op zal vallen! Je stempel mag je meenemen en kan je thuis gebruiken met gewone stempelinkt.
  • Mozaïek: We gebruiken oude tegels om de potjes of plankjes te versieren met mozaïek. De tegeltjes worden in een zelf gemaakt patroon of tekening vastgelijmd en achteraf gevoegd. Je mag de tegels zelf kapot slaan met een hamer en je eigen patronen en kleuren kiezen.
  • Juwelen maken: je eigen unicorn-broche of je ananas-oorbellen maken? Met krimpfolie is dit kinderspel. Je kan ook kralen maken uit papier of oorbellen uit fietsbanden. Of wil je liever werken met fimo? Aan jou de keuze…
  • Macramé-plantenhouder: met stevig koord gaan we aan de slag en knopen we een hippe plantenhanger. Heb je een oud t-shirt in een leuke kleur? Breng die dan zeker mee. Ook hiervan kunnen we een mooie plantenhanger maken.
  • Himmeli’s: himmeli is het Finse woord voor hemel. Deze geometrische figuren werden oorspronkelijk gemaakt van stro en touw en werden boven de eettafel gehangen om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Wij gaan aan de slag met messing, zwarte en gekleurde plastieken buisjes en touw en maken himmelis in verschillende vormen.

Meer info