Onze deelnemers aan het woord

Experimenteel schilderen zegt het allemaal. Niets moet, alles mag, met tips en tricks om met acrylverf iets moois te realiseren. Je maakt zo kennis met diverse schildertechnieken en Inge moedigt je aan om grenzen te verleggen, binnen en buiten jouw comfortzone.
Tutorials op Youtube zouden een alternatief kunnen vormen, maar net het feit dat je met meerdere cursisten samen schildert, maakt het niet alleen leuk, het verruimt ook de kijk en kleurt als het ware de variaties in een opdracht.
Als het ergens kriebelt om met verf te werken, je wil het eens proberen of je wil net iets anders onder de knie krijgen, dan ben je geschikt om een experiment aan te gaan. “Gewoon doen!”, dat was de laatste trigger om mij in te schrijven, en ik heb er echt geen spijt van. Integendeel!

Kris – experimenteel schilderen

Pauline komt altijd heel enthousiast thuis met mooie dingen, ze doet het ontzettend graag. Bedankt hé!

Viona – kunst-en knutselatelier kleuters

Inge is een creatieve duizendpoot. Vanuit de stad Hasselt hebben we haar meermaals gevraagd voor het begeleiden van workshops die niet tot haar standaard aanbod behoren, zoals inpakken met recuperatiematerialen of het maken van originele kerstkaartjes met recuperatiematerialen. Inge neemt deze uitdagingen altijd zeer enthousiast op. Op zeer natuurlijke wijze draagt ze haar creatieve en kunstzinnige vibes over op de deelnemers!

Stien Stassen, afdeling Milieu & Energie stad Hasselt

Wat ik vind bij Bazarts? ruimte om met creatieve dingen te experimenteren. Voldoende technische uitleg en gepaste bijsturing ( wat ik ook nodig vind) in een aangename omgeving. Daarvoor rij ik graag vanuit Leuven tot bij u 🙂 Jij kan een ander laten openbloeien op een creatieve manier. Ruimte om creatief open te bloeien. Deze quote past bij jullie: To inspire people, don’t show them your super powers, show them theirs!

Ann – workshop koppel acrylic pouring

Heel erg bedankt voor de zeer interessante en leuke workshop, het was heel boeiend en leerrijk. Ik wil zeker hieromtrent nog een workshop komen volgen. Ook bedankt voor de koffie en de lekkere soep.

Rita – weekendopleiding epoxy

Wendy, mijn enthousiaste vriendin, stuurt een berichtje: ik heb me ingeschreven voor een maandelijkse workshop “creatief interieur” op donderdagavond, gaat ge mee?
Ikke, de iets minder enthousiaste ik-moet-er-eerst-eens-over-nadenken persoon vind het wel een leuk idee, maar heb toch nog een paar ja-maar-‘s, maar ik laat me meeslepen en we schrijven ons in…

De eerste avond gaan we, volgens Inge, kliederen met verf… ik moet eens zuchten want heb al direct beelden voor me van ondergekliederde Wendy’s en met een klein hartje beginnen we eraan en ik hoop dat het goed komt…

We maken eerst een kladversie op een karton, kwestie van de verftechnieken en het mengen van kleuren enzo te oefenen, ik laat het allemaal een beetje los en begin eraan… Aan het einde van de avond ben ik blij verrast want ’t is best nog een mooi schilderij geworden, en Wendy heeft maar een paar streepjes blauw door haar gezicht en haren lopen, dus ook dat valt mee…

Thuisgekomen laat ik trots mijn werkje zien, en mijn man vraagt zich af hoe ik Aan blauwe verf op mijn arm kom, terwijl ik alleen rood en gele tinten heb gebruikt…
Gisteren hebben we dan onze “definitieve versie” gaan maken: iedereen naarstig aan het werk, en je ziet de kunstwerken stilaan tevoorschijn komen: iedereen een eigen formaat, een eigen kleurtje, een eigen idee…
Prachtig… en iedereen slaagt erin om, onder Inge’s begeleiding, iets te maken dat echt mooi is, en Wendy ziet zelfs niet blauw, ze glundert als ze vraagt “ wat denkt ge ervan?” en ’t is sjiek, ’t moet dienen als kadootje voor haar man, en ik weet zeker dat hij ook trots zal glunderen…
Mijn man zal nog even moeten wachten op het resultaat, want ik ben nog niet helemaal klaar en moet de finishing touche volgende keer nog aanbrengen.
Mijn ventje had op voorhand gezegd: we hangen je kunstwerk op de muur achter ons bed, alleen weet ik nog niet aan welke kant… de slaapkamer-kant, of de andere kant, dat is de berging… ik denk dat ik de slaapkamerkant wel zal halen …vol ongeduld kijk ik al uit naar onze volgende avond, dat zal iets met Epoxy gieten worden… ben blij dat Wendy enthousiast genoeg was om me mee te krijgen….

Annemie – creatief interieur