Wie zijn we

Over Bazarts

Wij zijn een beeldend creatief atelier, we inspireren en stimuleren jou, zodat jij creatief kan zijn. Wij zijn er voor iedereen. Ja, iedereen! In ons atelier besteden we aandacht aan

  • een gezellige sfeer, met voldoende ruimte voor iedereen om te creëren
  • we verbinden graag mensen met elkaar door onze creativiteit te delen
  • we streven ernaar om jou input te geven zodat je een uniek project kan maken
  • onze kennis delen daar doen we het voor. Deze kennis is opgebouwd uit 20 jaar ervaring
  • iedereen die bij ons werkt, heeft een pedagogisch diploma en vooral veel zin om te begeleiden
  • ondanks dat we bijna allemaal een beeldende achtergrond hebben, proberen we ook een muzische grondhouding na te streven
  • de 21st E skills: creatief denken, experimenteren, ontdekken, oplossingen zoeken, media, STEAM, samenwerken, kennis delen… vinden we belangrijk in ons atelier.

Teambuilding

Met Art-teambuilding komen jullie tot een gezamenlijke creatie, een blikvanger, een kunstwerk dat een positieve uitstraling zal geven aan uw kantoor. De creatieve teambuilding levert naast unieke resultaten ook gespreksstof op en brengt collega’s dichter bij elkaar!

Jij vertelt ons wat belangrijk is om als team aan te werken gedurende de teambuilding, wij voorzien het concept, de juiste technieken en materialen binnen de voorziene tijd. Jullie creatie, jullie kunstwerk zal een blikvanger worden binnen uw bedrijf! Wij garanderen dat elk afzonderlijk kunstwerkje matcht met de kunstwerken van de andere deelnemers of groepen om zo als één kunstwerk gepresenteerd te worden.

Onderwijs

In onze navormingen willen we leerkrachten van het lager onderwijs en leerkrachten beeld, P.O., crea, … van het secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs inspireren en een houvast bieden om met meer vertrouwen voor de klas te staan zodat ze de creatiever en actiever kunnen begeleiden. We vertrekken in onze vormingen altijd vanuit onze praktijkervaring met kinderen en jongeren en vertalen deze ervaring in concrete, haalbare opdrachten voor in de klas. Tijdens onze vormingen gaan de leerkrachten zelf aan de slag omdat we weten dat je dan zelf het plezier kan beleven dat jouw leerlingen zullen beleven bij het creëren. Na elke vorming ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol ideeën en inspiratie en met een syllabus met daarin alle uitgewerkte opdrachten en de bijbehorende doelen. Onze vormingen zijn jouw lesvoorbereiding. Je kan hiermee meteen aan de slag in de klas.

Ook wanneer we werken met kinderen of jongeren in de klas of op school doen we dat vanuit een muzische, beeldende grondhouding. Daarbij hebben we aandacht voor het proces maar ook (en vooral) voor het plezier van het creëren.

Vrije tijd

In onze cursussen en workshops in de vrije tijd willen we de deelnemers overtuigen van het plezier dat creëren geeft. Wij zijn ervan overtuigd dat creëren je goed doet voelen, je meer zelfvertrouwen geeft en gewoon superleuk is om te doen. We inspireren de deelnemers door te kijken naar kunst, cultuur en fantasie! We beschikken over uitgebreide technische kennis binnen de verschillende beeldende kunstdisciplines, zodat we veel mogelijkheden kunnen aanbieden om je expressie te uiten.

Bazarts vzw

Vanaf 1 april 2014 is Bazarts een vzw geworden. Deze vzw wordt in goede banen gehouden door Inge Vanhoof, ze regelt de dagelijkse invulling, planning en ideeën.

Ze wordt bijgestaan door het bestuur: Sarah Guilliams, Kris Vanhoof, Jonas Thoelen en Katrijn Cupers. Daarnaast kan ze rekenen op een team aan freelancers, deze hebben allemaal een pedagogisch diploma en kennis van zaken als het komt op het begeleiden van kinderen en workshops geven.

Onze droom

Wij geloven in de kracht van creativiteit en in het proces van creëren. Daarvan willen we iedereen overtuigen. En we doen dit op beeldend vlak, omdat dat nu eenmaal onze specialiteit is. Wij willen helpen bouwen aan een creatief klimaat:

  • om de wereld met een ruime blik te bekijken
  • om een positieve impact te hebben op klein en groot
  • om kunst, cultuur en fantasie een plaats te geven in ons drukke bestaan

Hoe het allemaal begon

Ik heb een grote gedrevenheid om mensen creativiteit bij te brengen en hun expressiviteit vanuit hun binnenste naar boven te halen. Dat is iets waar ik me goed bij voel. Het is heerlijk te zien wanneer mensen versteld staan van hun eigen expressie, van hun eigen kunnen.

Maar ik vergeet misschien een stap … Hallo, ik ben Inge. Ik heb 20 jaren geleden een meesterschapsgraad gehaald in de schilderkunst. Een mooie titel waar ik toen heel fier op was. Maar achteraf vroeg ik me af: wat moet ik daar nu mee beginnen? Ik heb daarom een opleiding aggregaat gevolgd en heb ontdekt dat lesgeven echt iets voor mij is. Bezig zijn met mensen en ze creativiteit bijbrengen geeft me een ontzettend goed gevoel.

Na het onderwijs en mijn bijberoep heb ik de sprong gewaagd en ben ik volledig voor deze job gegaan. Ik doe dit ondertussen 10 jaar en zes jaar geleden is Bazarts een vzw geworden.

Onze vzw probeert iedereen te boeien: van kleuters tot pubers, van kinderen tot volwassenen. Iedereen heeft die dosis creativiteit die eruit moet. Bazarts zal die mensen stimuleren om de kans te wagen en zichzelf te laten gaan in een portie verf, klei of andere materialen.

Groetjes,