Lego Master Media

Tijdens dit kamp worden de kinderen uitgedaagd te gaan bouwen met lego in een thema, decors te maken met verf, details te verzinnen met klei en deze in een verhaal te steken en te filmen, te fotograferen of een stop motion van te maken. We hebben binnen Bazarts een heleboel lego aangekocht om dit kamp te kunnen organiseren. Voldoende om dit op 1 locatie te geven tot 24 kinderen, binnen Bazarts geven we deze kampen ook, zodoende kan het niet in de eerste week paasvakantie, eerste week juli (4-8juli).

Samen als groep maken we ons eigen New York, met de hoogste torens en flatgebouwen. Hoe maak jij een brug? Of kan je een regenboog creëren? Hoe ziet jouw alien eruit? Lukt het ons om een dierentuin te maken met gekke beesten? En maak een Mondriaan schilderij na met lego en verzin je eigen schilderij!

De fantasie wordt geprikkeld door opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen zonder dat er een plan is. We werken niet met bouwpakketten maar verzinnen zelf ons figuren, gebouwen, dieren of kunstwerken. Samenwerken, overleggen en uitproberen en verder te exploreren zijn kernwoorden die hier zeer goed passen.

De gemaakte werken worden digitaal vastgelegd en steeds in een andere vorm verwerkt. Zo maken we een postkaart, een fotoreportage, een stop motion, een tutorial video zodat hun creaties vastgelegd worden en ze thuis verder kunnen fantaseren.

Naast het bouwen met lego, gaan we ook decors bouwen met verf, papier-maché en klei. We ontwerpen ons eigen figuurtje op papier, leren een verhaal op te bouwen door een storybord te schetsen.

Een creatief avontuur dat nieuw is in ons aanbod, waar we zeeeeeer veel goesting in hebben om kinderen mee te nemen in een week lego art plezier!